Koruzni kruh


Koruzni kruh
pripravljamo v Deveti vasi na prav poseben način, tako, kot so ga pripravljale že naše babice. Zamešamo ga s koruznim zdrobom iz slovenskega Prekmurja, koruzno moko istega porekla in dodamo belo pšenično moko, da kruh po peki ostane skupaj. Skrivnost dolge svežine (tedenski kruh) je v pripravi zdroba, tega namreč skuhamo in ko se ohladi, ga zamešamo skupaj s koruzno in belo moko. Kruh ima prijeten sladkast okus in se dobro poda z mladim, še nezrelim sirom in kozarcem terana.

koruya modelni 600g

 

Sestava:

  • koruzni zdrob
  • koruzna moka
  • bela pšenična moka
  • kvas
  • nejodirana morska sol

 

Izdelki:

  • koruzni modelni kruh 1000g, 800g ali 400g, hlebček 500g, kolut 400g, rezine 190g
  • bombetka, kajzerica, štručka, žemlja 100g ali 80g